5a12d9f8a58f2Громадськість села - мешканці, активісти та депутати, не на жарт занепокоєні ситуацією, яка склалась на кар’єрах, орендованих Миколаївською міжгосподарською ШБД №38, ТзОВ "Агробудсервіс" та  ТзОВ "ОНУР".

На цей момент ініціативна група збирає підписи під зверненням до нардепів та львівських депутатів про припинення робіт на кар’єрах. Більше того, жителі обурені, що Львівська обласна рада надала гірничий відвід цим підприємствам, попередньо не дослідивши територію та не обговоривши це із мешканцями.

"Згідно затвердженого генерального плану згадані ділянки підлягають рекультивації та озеленю,  проте на даний час завезена величезна вапнякова гора та щоденно проводиться робота техніки навколо установки, створюється значний шум, гуркіт, а піднята вітром пилюка, що створюється в результаті виробництва, осідає на прилеглі до кар’єру  житлові  будинки, сади, городи, рілля. Окрім цього, згідно з оприлюдненими фото та відео матеріалами  активних жителів громади, є факти ввезення сміття у південно-східну частину кар’єру  ТзОВ «Агробудсервіс», куди можливий в’їзд лише через контрольний пункт підприємства. Також нещодавно невідомими особами проводились заміри земель в межах лісового  фонду та природоохоронної території, позначено дерева кольоровою фарбою, що дає підстави мешканцям занепокоюватись з приводу можливої вирубки багаторічного лісу", - йдеться у зверненні.

Як відомо, залишлось зібрати ще близько 300 підписів і звернення передадуть нардепу Тарасу Батенку, депутату облради Миколі Седіло та голові Миколайської держадміністрації. 

31183483 1484936074950209 5213521162637672448 n