59d7ad187b20fУпродовж останніх вихідних працівники Львівської митниці ДФС запобігли двом випадкам незаконного ввезення на митну територію Україну понад 6 тис. одиниць  різного одягу вартістю більш ніж півмільйона гривень, повідомляють у ДФС.

Так, 22 квітня в МАПП «Шегині» митного поста Мостиська з Республіки Польщі прибуло два мікроавтобуси, водіями яких були брат та сестра з прикордоння (Львівщина). Для перетину кордону вони обрали смугу руху спрощеного митного контролю «зелений коридор», чим засвідчили про відсутність товару, обов’язкового до декларування.   

Але під час здійснення митного контролю у працівників митниці виникла підозра про можливе перевезення товарів, що є обмеженими для переміщення через митний кордон України, або підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню. У зв’язку з цим автомобілі було виведено зі смуги спрощеного митного контролю в спеціально відведене місце. У багажних відділеннях та салонах автомобілів було виявлено товар, який відповідно до ст. 374 МК України перевищує неоподатковувану норму переміщення через митний кордон України. В одному з них були жіночі та чоловічі футболки, чоловічі джинсові шорти, жіночі спортивні костюми – загалом 3 498 шт. В іншому – 2 688 шт. жіночих футболок.

Таким чином громадяни порушили встановлений порядок проходження митного контролю в зоні спрощеного митного контролю. Їхні дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених ст. 471 Митного кодексу України. Предмети правопорушення вилучено. Справу  про порушення митних правил для розгляду скерують до суду.