round 01 039У Словаччині завершився особистий чемпіонат Європи з шахів, який виграла росіянка Валєнтіна Гуніна. Українка Анна Ушеніна стала бронзовим призером, а випускниця Львівського державного університету фізичної культури Марія Музичук фінішувала 14-ою й разом із ще однією українкою Юлією Осьмак здобула путівку на Кубок світу-2019. Її старша сестра, також випускниця ЛДУФК Анна Музичук, має право грати в ньому, як фіналістка попереднього Кубку світу. Про це повідомив Львівський державний університет фізичної культури.

Щодо результатів останнього туру Євро-2018, то Марія Музичук чорними фігурами програла росіянці Поліні Шуваловій та з 7-ма очками (6 перемог, 2 нічиї, 3 поразки) фінішувала 14-ою – це останнє місце на чемпіонаті Європи, яке дає право виступу на Кубку світу.

Лідер турніру росіянка Валєнтіна Гуніна у заключному турі зіграла внічию з туркенею Аталік і з 9-ма очками стала чемпіонкою континенту. Срібним призером після нічиєї з Антоанетою Стефановою стала грузинка Нана Дзагнідзе, у доробку якої 8 очок. Українки Анна Ушеніна та Юлія Осьмак також зіграли унічию, що дозволило Ушеніній з 8-ма очками стати бронзовим призером. Юлія Осьмак також виконала поставлене завдання – набрала 7,5 очок, посіла 11 місце й завоювала путівку на майбутній Кубок світу.

Результати виступу решти українок на Євро-2018: Інна Гапоненко – 20 місце (7 очок), Ольга Бабій – 52 (6 очок), Наталія Букса – 83 (5 очок), Ольга Прудникова – 85 (5), Євгенія Долуханова – 91 (5), Олена Мартинкова – 108 (4,5), Мар’яна Худа – 112 (4,5), Наталія Жукова – 130 (3,5).