sposterezenniaУ рамках нагляду за безпекою Львова у місті встановлять 1500 камер для загальноміської системи відеонагляду. Про це Lviv.Com розповів директор ЛКП “Муніципальна дружина” Юрій Діль.

Такий план у Львові почали впроваджувати торік. Наразі встановили понад 130 відеокамер. Цього року їх встановлять на об’єктах соціальної інфраструктури міста – школах, дитячих садках, поліклініках, у центрі міста та у віддалених районах.

За словами Юрія Діля, така система відеонагляду надасть можливість безперервного контролю транспортних потоків, пошуку викрадених автомобілів, оперативної реакції при інцидентах, тощо.

“Це – безпека для міста. Ми плануємо встановити ще 1500 камер, щоб цього року могти забезпечити покриття найважливіших об’єктів для життєдіяльності міста. Ці смарт-камери також відстежуватимуть ситуацію на дорогах, паркування автомобілів, розпізнаватимуть обличчя та номерні знаки”, – розповів Юрій Діль.

ЛКП “Муніципальна дружина” співпрацює з СБУ, Патрульною поліцією Львова, департаментом Національної поліції України, щоб передавати оперативні дані в разі правопорушень.

У Львові встановлять 1500 камер відеоспостереження Камери мають запрограмований сценарій інцидентів, при виникненні яких система інформує міський data-центр і ситуаційний центр, тож це дозволить забезпечити оперативну реакцію відповідних служб. Проте, найважче у встановленні цих відеокамер – підвести, як слід, оптоволокно. Кошти на це виділяє міський бюджет.

Юрій Діль також додав, що камери вже працюють на перехрестях “розумного району” у Львові, який відкрили торік.

В Києві в рамках акції “Безпечне місто” встановили 4 тисячі камер відеоспостереження.