4515641522153621Стали відомі подробиці спалаху гострої кишкової інфекції серед відпочивальників в готелі "Валентина" смт. Східниця. Про це повідомляє Status Quo.

За інформацією Дрогобицького міського управління ГУ Держпродспоживслужби Львівської області,  24 квітня в інфекційне відділення Бориславської центральної міської лікарні поступило 4 осіб із скаргами на загальну слабкість, нудоту, блювоту, пронос, біль у животі, підвищену температуру тіла. При поступленні встановлений діагноз – "гостра кишкова інфекція?" Всього постраждало 5 осіб, одна із них відмовилась від госпіталізації.

Постраждалі особи відпочивали та харчувалися в готелі "Валентина" ПП Сохнич В.Ф., розташованого на вул. 16 Липня, 11А в с.м.т. Східниця Дрогобицького району Львівської області, своє захворювання пов'язують із  споживанням продуктів харчування в їдальні готелю.

В ході перевірки їдальні готелю виявлені порушення: санітарний стан приміщень їдальні незадовільний, не дотримуються правил миття столового посуду, працівниками їдальні не пройдені профілактичні медичні огляди та гігієнічну підготовку, прибиральний інвентар не маркований, кількість його недостатня. 

ПП Сохнич В.Ф  наданий припис щодо усунення виявлених порушень. Винесено Рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів в  їдальні готелю "Валентина".

Фахівцями  Дрогобицького міжміського відділу ДУ "Львівський ОЛЦ МОЗ України" для проведення відповідних лабораторних досліджень було відібрано 3 взірці харчових продуктів, проби води питної, 20 змивів з об'єктів довкілля, обстежено працівників харчоблоку. Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області.