22 main ukrДержавне підприємство «Львіввугілля» 24 квітня підписало 33 договори з приватними підприємцями на перевезення працівників до місця роботи на загальну суму майже 32 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro, пишуть«Наші гроші.Львів».

Загалом підприємство оголосило закупівлю на 60 лотів, очікувана вартість закупівлі становила 51,7 млн грн. На даний момент торги відбулись у 33 лотах, інші скасували через недостатню кількість пропозицій. Переможці торгів перевозитимуть працівників «Львіввугілля» протягом 2018 року.

Найбільше коштів отримає приватний підприємець Василь Терех, який переміг у десяти лотах на загальну суму 8,2 млн грн. Він перевозитиме працівників шахти «Великомостівська», «Лісова», «Червоноградська», «Монтажно-прохідницького управління» та оздоровчого комплексу «Ровесник» на 10 автобусах. Минулого року Василь Терех також надавав «Львіввугіллю» послуги з перевезення працівників на загальну суму 8,7 млн грн.

Також Василь Терех є батьком екс-заступника директора з постачання ВП «Шахта «Зарічна» ДП «Львіввугілля» Михайла Тереха, який у листопаді 2014 року був засуджений за статтею 369-2 КК України (зловживання впливом). Саме через батька Михайло Терех планував провести угоду, за яку його притягнули до кримінальної відповідальності.

Раніше Терех-син також планував надавати послуги з перевезення ДП «Львіввугіллю» як приватний підприємець, проте тендерний комітет відхилив його пропозицію саме через те, що він притягувався до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення. Михайло Терех оскаржив це рішення, але 16 квітня поточного року Антимонопольний комітет України відхилив його скаргу.

Ще у п’яти лотах переміг підприємець Ігор Танчин, який перевозитиме частину працівників шахти «Відродження», «Степова» та оздоровчого комплексу «Ровесник» за 5,6 млн грн. Минуло року Ігор Танчин брав участь в тендері «Львіввугілля» на перевезення працівників, підписавши один договір на 349 тис. грн.

Чотири договори «Львіввугілля» підписало з Богданом Романюком на загальну суму 4,3 млн грн. Підприємець возитиме частину робітників шахти «Відродження», «Степова» та оздоровчого комплексу «Ровесник». Богдан Романюк співпрацює з «Львіввугіллям» не вперше – минулого року він здійснював вантажні перевезення для  підприємства за 1,8 млн грн.

У трьох лотах переміг підприємець Андрій Кіщак, який возитиме частину працівників шахти «Межирічанська», «Степова» та частину робітників «Львіввугілля». Минулого року Андрій Кіщак отримав від «Львіввугілля» контрактів на загальну суму 1,2 млн.

Робітників шахти «Червоноградська» перевозитиме підприємець Люся Яріш, яка підписала три договори з «Львіввугіллям» на загальну суму 3,8 млн грн. Минулого року її угода з «Львіввугіллям» коштувала 2,5 млн грн.

У трьох лотах на перевезення працівників “Шахтоспецмонтажно-налагоджувального управління» переміг підприємець Василь Висоцький, відповідно підписавши три договори на загальну суму 1,6 млн грн. Минулого року Василь Висоцький перевозив працівників «Львіввугілля» за 1,5 млн грн, підписавши п’ять договорів у тендері на перевезення працівників державного підприємства.

Дві угоди «Львіввугілля» уклало з підприємцем Богданом Дмитришином, який перевозитиме частину робітників шахти «Відродження» та підприємства «Львіввугілля» за 2,3 млн грн.

У двох лотах переміг підприємець Володимир Танчин. Він уклав угоди на перевезення робітників шахти «Степова» на 2,2 млн грн. Минулого року підприємець також брав участь у тендері на перевезення працівників «Львіввугілля», підписавши п’ять договорів на майже 4 млн грн.

І ще в одному лоті на перевезення працівників шахти «Межирічанська» став  підприємець Петро Гук, якому «Львіввугілля» заплатить 895 тис. грн.

«Львіввугілля» цього року витратить на перевезення керівництва та адмінперсоналу 7,1 млн грн. Нагадаємо, що «Львіввугілля» ще досі затримує зарплату своїм працівникам. Нещодавно підприємство виплатило тільки 48% зарплати за березень. А минулого року аудиторська служба під час перевірки «Львіввугілля» виявила фінансові порушення на 65,5 млн грн.