avto2Львівська обласна рада звернеться до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо використання громадянами України вживаних автомобілів з іноземною реєстрацією та щодо скасування ввізного мита на ввезення транспортних засобів для використання у сфері пасажирських перевезень.

Відповідні рішення ухвалила комісія з питань паливно-енергетичного комплексу, транспорту, перевезень та зв'язку у понеділок, 30 січня, повідомили у прес-службі Львівської облради.

У зверненні, зокрема, йдеться про те, щоб розглянути пропозицію про тимчасове ввезення вживаних автомобілів з іноземною реєстрацією на територію нашої країни, збільшивши термін їх перебування на митній території України до одного року зі сплатою у Державний бюджет певної суми, відповідно до року випуску та об’єму двигуна таких авто. 

Стосовно скасування ввізного мита на ввезення транспортних засобів для використання у сфері пасажирських перевезень, то обласна рада наголошує, що із транспортними засобами для використання у сфері пасажирських перевезень склалася непроста ситуація. Основний рухомий склад транспортних засобів вичерпав свій ресурс. Особливо це відчувається при перевезенні пасажирів міським та міжміським транспортом. Стан автобусів, їх зовнішній вигляд, забезпечення GPS-контролем бажають бути кращими. Постійно існує потреба оновлювати транспортні засоби для перевезення пасажирів і на це необхідно великі кошти. Велика вартість нових автобусів не дає можливість перевізникам збільшувати пасажиропотік за рахунок зміни кількості рухомого складу транспорту та оновлювати його відповідно до європейських вимог.

Відтак депутати Львівської обласної ради просять внести зміни до Закону України «Про Митний тариф України» в частині скасування ввізного мита на ввезення транспортних засобів для використання у сфері пасажирських перевезень. 

Ці два звернення комісія пропонує винести на розгляд депутатів обласної ради у вівторок, 31 січня.