5 c326e
Фото ілюстративне. Автор: Volodymyr Fedoriv
На сайті Львівської міської ради зареєстрували петицію з проханням оптимізувати рух автомобілів та підвищити безпеку пішоходів по вул. Городоцькій 5. Автор ініціативи – Остап Мацьків.

«Однією з центральних автомобільних "артерій" міста Львова є вул. Городоцька. Важливість даної дороги сумніву не підлягає, оскільки фактично дозволяє сполучити величезну частину міста від с. Зимна вода (райони: Левандівка, Залізничний, Франківський) з центром міста. Але однією з найпроблемніших і найнавантаженіших ділянок даної дороги є її звуження біля торгового центру "Магнус". Проте "вічні" затори на даній ділянці не через звуження дороги, а через нерегульований пішохідний перехід по вул. Городоцька 7 між торговим центром "Магнус" та протилежною стороною вулиці», - йдеться у петиції.

Відтак, автор звернення пропонує кілька шляхів «оптимізації» руху автомобілів та вирішення проблеми:

«1. Пішохідний перехід зробити регульованим, світлофор повинен працювати в режимі «Зелена хвиля» відносно інших світлофорів по вул. Городоцькій. Перевага такої ідеї - популярний пішохідний перехід. Недолік - сповільнення руху автотранспорту, оскільки через 50 м є додатковий світлофор на перехресті проспекту Свободи та вул. Городоцької.

2. Ліквідувати пішохідний перехід. Перевага ідеї - зникне проблемне місце на дорозі для всіх учасників руху. Недолік - збільшиться навантаження на основний світлофор, що на перехресті проспекту Свободи та вул. Городоцької, що й так сильно навантажений.

Для 1 і 2 пунктів для правильної організації руху необхідно організувати роботу світлофорів в режимі «Зелена хвиля», тоді будь-який з двох методів буде ефективним», - вважає автор петиції.

Також він додає: «Нерегульований хаотичний сильнонавантажений пішохідний перехід на одній з центральних магістралей в точці значного скупчення автомобілів та пішоходів створює підвищену небезпеку як для перших, так і для других. Врегулювання руху на даній ділянці дороги дозволить підвищити безпеку для пішоходів, звільнити дорогу для автомобілів, що зможуть продовжити рух, керуючись світлофорами по вул. Городоцькій вище та нижче від вказаного пішохідного переходу».

До слова, петиція була зареєстрована 23 квітня і поки що отримала 13 голосів у підтримку.