130377Буський районний суд Львівської області засудив чоловіка за несплату аліментів до року обмеження волі, хоча й звільнив від відбування покарання з іспитовим строком. Чоловік заборгував дитині більше 20 тисяч гривень. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише "Status quo".

Як зазначається у рішенні суду, обвинувачений зобовязаний був сплачувати аліменти на утримання дочки щомісячно, починаючи з 01 лютого 2016 року. Натомість на виклики та попередження державного виконавця про обов'язковість сплати аліментів він не реагував, заборгованість зі сплати аліментів не погашав, до центру зайнятості населення для постановки на облік з метою працевлаштування не звертався, а, отримуючи доходи на тимчасових підробітках, жодної матеріальної допомоги своїй малолітній дочці не надавав. Внаслідок цього виникла заборгованість по аліментах у розмірі 20459,62 грн.

В судовому засіданні обвинувачений стверджував, що у нього не було коштів для утримання дитини. У вчиненому обвинувачений щиро розкаюється та просить суд його суворо не карати.

Суд вважає, що дії обвинуваченого слід кваліфікувати за ч. 1 ст. 164 КК України, оскільки він вчинив злісне ухилення від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дітей (аліментів), тобто вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 164 КК України. Проте при обранні покарання суд врахував особу обвинуваченого, який раніше не судимий, за місцем проживання характеризується позитивно, щиро розкаявся у вчиненому.

Тому, призначивши йому покарання у виді одного року обмеження волі, звільнив засудженого від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю один рік.