1 7У сквері «На валах» біля Порохової вежі відкрили майданчик для гри в петанк. У 2016 році цей проект став одним із переможців громадського бюджету міста. Про це пише «Галичина спортивна».

За словами, членів львівського петанк-клубу «Leopolis» це перший у Львові професійний майданчик для гри в петанк. Поки що завершили будівництво ігрових полів, однак планують звести трибуни і озеленити периметр майданчика. Простір будуть використовувати не лише для гри в петанк, але й для інших видів дозвілля.

На відкриття майданчика прийшло кілька десятків шанувальників гри в петанк. У прем'єрному турнірі позмагалися 10 команд. Серед учасників були обидві львівські команди «Leopolis» і «Зелені леви», а також команда «Чугайстер» - представник села Копачинці з Івано-Франківської області. Саме Копачинці вважають столицею петанку в Україні.

Петанк виник 1907 року в Провансі, на півдні Франції. Сьогодні французи визнають його своїм національним захопленням. Грають в петанк на вкритому гравієм майданчику. Кожен гравець повинен стояти на місці і кидати металеві кулі якнайближче до маленької дерев'яної кульки - так званого, кошонета. У Львові перший турнір з петанку відбувся у 2012 році.

Довідка

Петанк — один з різновидів боулзу, метою якого є, стоячи всередині кола (обома ногами торкаючись землі), кинути порожнисті металеві кулі якомога ближче до маленької дерев'яної кулі. Цю гру, як правило, грають на твердому ґрунті або гравії, але можна також грати на траві, піску тощо. Гра подібна до бочче і боулзу.