lvivaero2 1200x500Львівський аеропорт сподівається залучити нові авіакомпанії та вже восени запустити кілька нових маршрутів за європейськими напрямками. Про це на авіапідприємстві поінформували за підсумками візиту на форум Routes Europe 2018 у Більбао, де відбулися переговори з авіаперевізниками, пише "День".

"Повертаємося з Більбао з авіаційного форуму Routes Europe 2018, як завжди, з хорошими новинами! Провели переговори з декількома новими авіакомпаніями для Львова і плануємо вже з осені розробити, оголосити, а, може, і відкрити мінімум кілька нових європейських маршрутів!", - заявила гендиректор львівського аеропорту Тетяна Романовська.

На офіційній сторінці повітряної гавані в Facebook уточнюється, що "в цьому році вдалося провести переговори з авіакомпаніями Norwegian, Vuelling, Euro Atlantic, Delta, Nordica, Finnair, Adria Airways і Transavia".

Відзначимо, що кілька днів тому естонська авіакомпанія Nordica анонсувала запуск рейсів в третє українське місто. Імовірно, їм може стати саме Львів. Однак, у коментарі кореспонденту ЦТС директор з комерційного розвитку Nordica Свен Кукемельк поки не підтвердив таку версію.

Про переговори з іспанською авіакомпанією Vueling Тетяна Романовська заявляла і раніше. Поки ж Vueling на українському напрямку виконує прямі рейси з аеропорту Київ-Жуляни в Барселону і Рим.

Плани залучити до співпраці лоукостер Norwegian також озвучувалися аеропортом раніше. Трохи більше року тому Тетяна Романовська заявляла: "Це лоукостер, який почав і виконує далекомагістральні рейси. Ми плануємо рейси зі Львова до Норвегії. Розуміємо, що, маючи рейс хоча б до Копенгагена, який буде виконувати Wizz Air і Ryanair, пасажир може пересісти на Norwegian і полетіти за 150 євро в Нью-Йорк, Лос-Анджелес, Торонто. Як тільки Wizz Air почне польоти, то за ним прийде і Ryanair, а потім приєднається і Norwegian".

Що стосується словенської Adria Airways, то восени 2016 Томас Хесс, комерційний директор авіакомпанії, говорив ЦТС, що перевізник веде переговори з українськими аеропортами. Через рік, у жовтні 2017 року, авіакомпанія відновила польоти в Україну за маршрутом Любляна-Київ.

Transavia - нідерландська бюджетна авіакомпанія - "дочка" Air France-KLM. Флот лоукостера налічує 73 літака, рейси виконуються по більш, ніж 110 регулярних та чартерних напрямках в близько 20 країн Європи і Середземномор'я. Transavia оперує 6-ю базами в Європі: в Нідерландах авіакомпанія літає з Амстердама, Роттердама, Ейндховена, у Франції - з Парижа (Орлі), Нанта, Ліона.