smittia vynnyky cvyntar 76Після великоднього скандалу з горами сміття відразу за парканом цвинтаря, міська влада Винник поспішила виправити ситуацію. З одного боку, усі відходи вивезено, а територію продезінфіковано, а з іншого – врешті повідомлено правду. На цій ділянці діє перевантажувальна станція, куди з усього міста звозять ТПВ і, опісля, завантажують на великі вантажівки та вивозять на звалище. Про це повідомляє ІА ZIK.

Так сталось частково з вини оператора вивезення ТПВ, який обслуговує місто – а це підприємство «САТ-Львів». Адже вони «не врахували того, що мешканці викинуть у сміттєві баки значно більшу кількість відходів, аніж у звичайні дні». Тому саме місто було почищене, а перевантажувальна станція – ні, заявив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства та фінансової політики Винниківської міської ради Михайло Мамута.

Але після чисельних скарг та публікацій було вжито належних заходів та проведено погоджувальні наради з перевізником. Зараз працівники «САТ-Львів» увесь непотріб вигребли, територію продезінфікували і надалі обіцяють вивозити ТПВ з перевантажувальної станції у кінці кожного дня.

Нагадаємо, скандал навколо звалища під парканом винниківського цвинтаря виник відразу після Великодня, коли люди активно впорядковували та відвідували могили. Вже на Провідну неділю сморід був настільки нестерпним, що треба було вдягати захисну маску. На сполох забили активні громадяни та журналісти. У міській раді Винник ІА ZIK прокоментували ситуацію: мовляв, несвідомі громадяни перед святами навезли гори сміття. Але обіцяли, що проблема буде вирішена до кінця минулого тижня.

Як виглядає зі слів заступника мера Винник, ситуація на перевантажувальній станції зараз під контролем. Щоправда, він так і не зміг пояснити, чому під час попереднього дзвінка у мерію нас запевняли, що жодного організованого перевантаження сміття біля цвинтаря не проводиться.

Очевидно, у Винниках не хотіли такої ж проблеми, як у Дублянах, де через подібний випадок зі сміттям під парканом цвинтаря вже винесено припис Держекоінспекції та накладено штраф на мера містечка.

Та журналістам, як і простим родичам померлих, однозначно, розходиться не у адміністративних заходах, а у тому, щоби відвідувати рідних з квітами і свічками, а не з протигазами.