1 003У п`ятницю, 27 квітня, у інфекційне відділення КНП «Дрогобицька міська дитяча лікарня» було зафіксовано поступлення хворої дитини з симптомами кору. Впродовж 27-29 квітня кількість хворих дітей збільшилася, пише Медіа Дрогобиччина.

Станом на ранок понеділка, 30 квітня, у інфекційному відділенні КНП «Дрогобицька міська дитяча лікарня» зафіксовано 11 звернень хворих на кір дітей: з них 7 — дрогобичан, 4 — мешканців Дрогобицького району.

Про це йшлося 30 квітня, під час оперативного засідання надзвичайної протиепідемічної комісії при виконавчому комітеті Дрогобицької міської ради.

Начальник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба повідомив, що з 7 хворих на кір дрогобичан 6 госпіталізовано, їх стан середньої важкості. Вікова категорія — від 1 до 7 років. Батьки однієї дитини відмовились від госпіталізації.

Завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень Дрогобицького ММВ ДУ «ЛОЛЦ МОЗ України» Леся Янківська повідомила, що хворі на кір — учні ЗОШ №14, де зафіксовано 4 випадки, та ЗОШ№4, де зафіксовано 1 випадок.

За підсумками наради було прийнято рішення рекомендувати батькам в ці дні максимально обмежити контакти дітей зі сторонніми особами, зважаючи на вихідні. Серед батьків проводитиметься робота з роз’ясення важливості вакцинації як дітей, так і батьків.

У школах, де навчаються госпіталізовані діти, карантин не вводитимуть. Однак буде забезпечено щоденний моніторинг та медичний огляд учнів.

Нагадаємо.перший спалах кору Дрогобиччина перенесла у січні цього року.