1443376Солом'янський районний суд Києва скасував зобов'язання носити електронний браслет спостереження для директора державного підприємства "Львівський бронетанковий завод" Романа Тимківа, підозрюваного в розтраті 28,5 млн гривень. Про це повідомляють Українські Новини.

Зазначено, що у квітні захист Тимківа подав до суду клопотання про скасування зобов'язань, покладених на директора Львівського бронетанкового заводу після внесення 2 млн гривень застави.

"Зокрема, у клопотанні зазначено, що таке зобов'язання, як носіння електронних засобів контролю, так і не було застосоване, оскільки, відповідно до відповідей територіальних управлінь Національної поліції України за місцем проживання й реєстрації підозрюваного, немає таких вільних засобів", - сказано в судовому рішенні.

Крім того, адвокати зазначили, що заборона на виїзд за кордон істотно заважає спілкуванню підозрюваного з дружиною й дочкою, які з 2010 року проживають у Відні (Австрія).

Там у гімназії "Маркус Альбертус" навчається дочка Тимківа.

Зважаючи на викладене, захист просив змінити запобіжний захід Тимківу із застави на особисте зобов'язання й скасувати додаткові зобов'язання, покладені на нього.

До суду також прибув депутат Верховної Ради і попросив суд віддати підозрюваного йому на поруки.

Суд частково задовольнив клопотання й скасував тільки зобов'язання носити електронний браслет для підсудного.

Як повідомляли Українські Новини, 15 липня 2017 року суд заарештував Тимківа і встановив заставу в розмірі 2 млн гривень.

Заставу за директора Львівського бронетанкового заводу внесла його сестра.