1455809Шевченківський райсуд Львова 27 квітня визнав винною 31-річну мешканку Львівщини у вчиненні тяжкого злочину – торгівлі людьми. Суд визначив для неї покарання у виді позбавлення волі на п’ять років з іспитовим терміном на два роки, пише Zaxid.net

З вироку суду відомо, що зловмисниця 10 серпня 2017 року зустрілася біля озера «Задорожнє» у Миколаївському районі Львівщини із привабливою дівчиною, яка опинилася у складних життєвих обставинах і не мала постійного джерела доходів. Вона переконувала дівчину погодитися виїхати у Туреччину для заробляння грошей у сфері сексуальних послуг. Зокрема пообіцяла, що у Туреччині дівчина зароблятиме по 100 доларів за годину надання таких послуг.

18 серпня вона зустріла дівчину у Львові і на таксі відвезла до міжнародного аеропорту «Львів» для вильоту до Туреччини. Там дівчину мав зустріти спільник зловмисниці. В аеропорту їх затримали правоохоронці після проходження паспортного контролю.

У судовому засіданні обвинувачена визнала свою винну повністю, щиро розкаялася і просила її суворо не карати.

Суд призначив їй покарання у вигляді позбавлення волі на п’ять років за порушення ч. 2 ст.149 Кримінального кодексу (торгівля людьми). Проте з огляду на те, що обвинувачена виявилася вагітною, суд визначив для неї іспитовий термін у два роки.

Вирок може бути оскаржений в апеляційній інстанції упродовж 30 днів із дня його проголошення.