31967862 1655547837847079 3459388873216360448 nУ центрі Львова містяни помітили жінку, що просить милостиню, сидячи із тваринами. Жебрачка використовує собак, щоб тиснути на жалість перехожих. Про це повідомили на Гарячій лінії Львова.

"На вул. Руській сидить ось ця жінка вже другий день з собаками. Пам’ятаю минулого року таких жінок було багато у центрі міста і вони постійно тягали з собою тварин, яких перед тим накачували заспокійливим, щоб вони спокійно цілий день коло них лежали! Прошу розібратись з цією ситуацією", - сказано у звернені пані Тетяни.

Нагадаємо, жебракування з тваринами заборонено ухвалою №262 "Правила утримання і поводження з тваринами у м.Львові" . Згідно із нею збороняється використання диких та домашніх тварин для збору коштів у будь-якій формі на вулицях міста.

"Як повідомили в Управлінні безпеки міста, законодавством жебракування не є заборонено. У разі виявлення жебраків із домашніми тваринами потрібно звертатися у Патрульну поліцію Львівської області, яка має право вилучати тварин у разі відсутності документів на тварину. Така поведінка вважається порушенням як неналежне поводження із тваринами. Муніципальна Варта може бути присутня під час складання протоколу чи вилучення тварини, проте безпосередньо це питання вирішується ЛКП "Лев" та поліцією", - відповіли на Гарячій лінії

Як повідомили у ЛКП "Лев", вказана на фото жінка має всю необхідну документацію по тварині, а також спростували інформацію про негумане поводження із собакою.