im578x383 bablos diniyazilarСокільницька сільська рада 11 травня підписала два договори з приватним підприємством «Захід-Трансбуд» на роботи з поточного ремонту доріг загальною вартістю 399 тис. грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro, пишуть «Наші гроші. Львів».

За підписаними контрактами підприємство відремонтує дороги по вулицях Грінченка та Бічній Львівській. В обох випадках вартість ремонту трошки не дотягує до 200 тис. грн – суми, від якої необхідно проводити відкриті торги, що передбачає участь двох або більше учасників. Відтак ремонт вулиці Грінченка оцінили у 199,47 тис. грн, а ремонт Бічної Львівської – у 199,96 тис. грн, а відтак уникли проведення торгів.

Роботи планують завершити до кінця 2018 року. Варто зазначити, що в договірній ціні заначено, що фірма не отримає прибутку від жодного з підписаних контрактів – в графі прибуток стоїть прочерк. А на зарплати працівників витратять 2,46 та 3,04 тис. грн. Основні витрати будуть на матеріали.

Власниками приватного підприємства «Захід-Трансбуд» є Анеля Дедюхіна та Михайло Чернявський. Воно було зареєстровано зареєстроване трохи більше року тому, але за час існування фірма вже отримала 13 підрядів загальною вартістю понад 2,5 млн грн. З них 11 – саме від Сокільницької сільської ради, усі на суми в понад 199 тис. грн (за виключенням одного договору).

Крім того, Михайло Чернявський, як власник іншого підприємства із схожою назвою «Захід-Автобуд» минулого року також отримав від сокільницьких чиновників два замовлення на ремонти, обидва на суму 199,9 тис. грн.

«Захід-Трансбуд» та «Захід-Автобуд» вже фігурувала у публікаціях «НГ. Львів». Нещодавно ці дві фірми імітували конкуренцію на торгах від Сихівської РА на ремонт доріг та тротуарів вартістю 1,9 млн грн. При цьому, варто зауважити, що на момент розгляду пропозицій у фірм були різні засновники, але на момент підписання угоди вже був наявний спільний власник. Після публікації Сихівська РА розірвала договір.