6.1 1 756x425Суддя Сихівського суду Львова Олена Тімченко  вдруге винесла рішення, яке дозволило уникнути правосуддя чоловіку, що був спійманий "на гарячому" підчас квартирної крадіжки. Про це повідомила журналістка Вікторія Балицька.

"Вчора, 15 травня, вона перенесла обрання запобіжного заходу затриманому підозрюваному у грабежі на четвер, і сьогодні, 16 травня, вночі він перетнув українсько-польский кордон. Більше того, 14 березня саме ця суддя відпустила саме цього злодія під заставу 33 тисячі гривень. 

У березні поліція упіймала на гарячому двох квартирних злодіїв. З доказами. Тоді суддя відправляє їх під арешт із правом призначення застави у розмірі 33 тисячі грн. Ті, звісно, сплачують. І.... тадам...продовжують займатися "по фаху". 16 квітня проникають у квартиру на вул. Дністерській, де викрадають гроші та золоті вироби. Їх випадково застає господар квартири. Йому в процесі боротьби наносять легкі тілесні ушкодження. Але злодіям якось вдається втекти. Вчора, 15 травня, поліція їх затримала, оголосила підозру по ст.186 ч.3 (грабіж. від 4 до 8 років) і повезла до Сихівського суду для обрання запобіжного заходу. Одному із них суддя Тімченко призначає арешт, а засідання по іншому - переносить на четвер. 

32640595 10216403614106808 3046617506476195840 nУвага, причина переносу: адвокат підозрюваного заявив, що його клієнт начебто в день крадіжки знаходився у суді і не міг обікрасти квартиру. І судді для первірки цієї інформації знадобилося аж два дні! Хоча така перевірка - це справа 5-10 хвилин. 

Долучаю скрін свого посту від 14 березня про "наших мальчіков". Питання: що це було? Правосуддя працює на нас чи на злочинний світ?", - сказано у дописі.

Також цю інформацію підтвердили у відділі комунікації поліції Львівської області.

"Чоловікам повідомлено про підозру у скоєнні злочинів за ч.3 ст.185 (крадіжка) та ч.3 ст.186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене статтями, - позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років. Суд обрав одному із зловмисників міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Рішення щодо іншого буде прийняте пізніше, оскільки судове засідання перенесли на кілька днів", - кажуть правоохоронці.