54646215215316321У вечері, 15 травня, поблизу українсько-польського кордону на Львівщині поляки напали на журналістів з відділу розслідувань сайту "Форпост".

"15 травня, вечір. Група журналістів з відділу розслідувань "Форпосту" після вдало виконаного службового завдання повертається в Україну. На пункті пропуску "Шегині-Медика" "хороша" зміна. Контрабасік пре, черги неймовірні. Приймаємо рішення переїхати за кількадесят кілометрів на переїзд "Грушів-Будомєж". В цей вечір там "погана" зміна, тому і черг нема. Виїзджаємо на головну дорогу зі села Медика. На перехресті пропускаємо малолітражку. З неї вилазить п'яна дич. Починає лупити по дверях та діставатись до водія. Крики "Бандєровці!", "Ми на своєй стронє", і так далі.

Матеріальчики навіть не будемо оприлюднювати — ми проти подібних публічних розбірок. Вважаємо, що міжнаціональні історичні спори повинні вирішувати історики, а такого роду дич повинен виховувати місцевий ділничний. Далі фрагмент відео знятий одним кадром. Просимо вибачення за невелику сцену насилля — був прямий напад на оператора", - розповідає журналіст Руслан Оруджев.

Дане відео не має на меті розпалювати неприязні українсько-польські стосунки. Їх і так всіма можливими способами розпалює російська пропаганда. Ми лишень частково подаємо відео з фактами приниження за національними мотивами.