2 239563Як відомо, незабаром в Україні стартує Зовнішнє Незалежне Оцінювання, покликане перевірити знання випускників українських шкіл та сформувати умови для вступу у вищі навчальні заклади. Тож, щоб забезпечити комфортні умови для учасників ЗНО, у Львові запропонували організувати для мешканців віддалених районів області облаштувати житло на час проведення тестування. Про це львів’янам розповідає сайт «Ulvovi.info».

Станом на 16 травня, відомо, що на участь в основній сесії ЗНО у Львівській області зареєструвалося близько двадцяти тисяч осіб. При цьому ЗНО із таких предметів, як німецька, французька та іспанська мова можна буде скласти лише в обласному центрі – Львові. Тому у Львові вирішили надати можливість випускникам, які хочуть прибути завчасно, переночувати в місті.

Нагадуємо, що цьогорічне ЗНО розпочнеться вже 22 травня. Перше тестування, яке проведуть в Україні цьогоріч, - математика. Вже до середини наступного місяця обіцяють оприлюднити результати ЗНО з української мови та літератури. Ще декілька років тому основна сесія ЗНО відбувалася, переважно, влітку, однак в останні роки Український центр оцінювання якості освіти обрав тенденцію розпочинати складання тестувань вже в останній місяць навчання у школах.

Принагідно також нагадуємо, що у зв’язку із нововведеннями в Україні, які стосуються складання ЗНО для вступу на магістратуру студентами певних спеціальностей, зараз триває реєстрація на участь в основній сесії. Така реєстрація відбуватиметься в приймальних комісіях Львівських навчальних закладів. Після отримання результатів кожен випускник бакалаврату матиме змогу вступити на магістратуру, вибираючи з-поміж п’яти різних українських вишів.