1 d15b8145e07c36c1ed0c3436cd782128У міськраді запевнили, що запланували будівництво пішохідного моста через залізничну колію на вулицях Головатого й Сулими та шляхопроводу в районі вулиць Шевченка й Ковча.

Про це повідомили сьогодні, 21 травня, в прес-службі Львівської міськради. Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Ірина Маруняк розповіла: «Ми вже маємо готовий проект, який зараз розглядається експертною комісією. Після завершення експертизи буде оголошено тендер, попередньо оголошена вартість закупівель становить три мільйони гривень, проте цієї суми бракуватиме для повної реалізації будівництва».

Міський голова Львова Андрій Садовий доповнив: «Саме тому ми запускаємо всі процедури, дотичні до процесу будування, а вже в процесі будемо шукати можливості дофінансування в бюджеті».

Начальник управління інженерного господарства Олександр Одинець розповів: «Проект щодо вулиці Ковча зараз на експертизі. Маємо в бюджеті передбачено на цей рік один мільйон гривень, а загалом проект вартує орієнтовно 37 мільйони гривень. Мова йде про будівництво повністю нового шляхопроводу. Очікуємо вкінці червня отримати проект. Там тристадійне проектування. Щодо вулиці Сулими проект також перебуває на експертизі. Очікуємо протягом місяця отримати погодження. На цей рік передбачено в бюджеті 3 три мільйони гривень з необхідних 15 мільйонів гривень. Мова йде про будівництво нового пішохідного моста».