1 duay9HVk5HНаявність усіх документів та виконання усіх вимог замовника не гарантує учасникам торгів КП «Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району» перемоги. Навіть якщо пропозиція найдешевша. Про це пише ЦГМД.

На тендер по закупівлі природнього газу, який КП «Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району» проводило у лютому цього року, подалось лише двоє учасників: ТОВ «Паливторг» з пропозицією 567 тис грн та ТОВ «Львівгаз Збут», яке пропонувало постачати газ за 623 тис грн.

За результатами торгів 26 березня замовник уклав договір з ТОВ «Львівгаз Збут», пропозиція якого була дорожчою від конкурента на 56 тис. грн. При цьому найдешевго учасника комунальне підприємство відхилило посилаючись на те, що ТОВ «Паливторг» не надало усього пакету документів, які були зазначені в тендерній документації. У протоколі засідання тендерного комітету вказано, що компанія не надала усієї потрібної інформації на виконання вимог статті 17 ЗУ «Про публічні закупівлі».

Детально вивчивши документи ТОВ «Паливторг», експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» помітили, що гарантійний лист про відсутність підстав відмови, згідно статті 17 Закону, містив усю інформацію, яку вимагав замовник. Зокрема й те, на що у протоколі відхилення посилається тендерний комітет, що “учасник не має заборгованості по сплаті податків та службову-посадову особу не засуджено за злочин і немає непогашеної судимості”.

Учасник з найдешевшою ціною – компанія  “Паливторг” не лише підтвердила, що її пропозиція немає підстав для відмови, а й повністю виконала усі вимоги львівських комунальників, тож в умовах чесної конкуренції мала б отримати перемогу, однак замовник вирішив інакше.

На звернення експертів ЦГМД Західний офіс Держаудитслужби перевірив і підтвердив усі виявлені порушення та надіслав рекомендації замовнику, щоб їх виправити. Однак на даний момент комунальники не виправили помилки та не розірвали договір з ТОВ «Львівгаз Збут».