1 6578centerФранківський райсуд Львова звільнив від покарання чоловіка, який у липні 2017 року поранив викруткою двох працівників Львівського регіонального центру зайнятості. На підставі угоди із прокурором замість трьох років ув'язнення чоловіку присудили один рік умовно. Про це повідомляє Status Quo.

Інцидент у центрі зайнятості на вул. Княгині Ольги, 122 стався в середині липня 2017 року. Згідно судових матеріалів, чоловік напав із викруткою на двох працівників юридичного відділення центру зайнятості. Про цей випадок тоді не повідомляла поліція, а в матеріалах справи немає детальної інформації про те, що стало причиною такої поведінки. Вказано лише, що чоловік завчасно приготував викрутку для нападу.

Внаслідок його дій працівники центру зайнятості отримали легкі тілесні ушкодження, однак на судове засідання вони не прийшли. Дії чоловіка кваліфікували як хуліганство. Те, що він підготувався до нападу, стало обтяжливою ознакою, тож йому загрожувало від трьох до семи років ув'язнення.

Однак нападнику вдалося уникнути реального покарання, оскільки він уклав із прокурором угоду про визнання вини. Угода передбачала, що чоловік визнає свою вину і погоджується на призначене покарання у вигляді трьох років ув'язнення, які замінюють одним роком умовно.

Хоч йдеться про важкий злочин, суд вирішив затвердити цю угоду. Тим більше, що самі постраждалі від дій підсудного надали прокурору свою згоду на укладення такої угоди.

У підсумку за напад на працівників центру зайнятості чоловіка зобов'язали впродовж року періодично з'являтись до правоохоронців для реєстрації і повідомляти про будь-яку зміну місця праці та проживання.