33105806 234235293824610 7757514211424468992 nЛьвівське депо Львів-Захід вчора, 21 травня, повністю припинило вантажні перевезення. Як повідомлялось, причиною цьому було неналежний технічний стан локомотивів.

Працівники локомотивного депо Львів-Захід регіональної філії «Львівська залізниця» почали працювати виключно за інструкціями. Рішення приєднатися до акції, яка вже дев’ятий день триває на «Укрзалізниці», ухвалив трудовий колектив підприємства. Про це повідомили на сайті Конфедерації вільних профспілок України.

А оскільки й у цьому депо більшість тепловозів, які здійснюють перевезення вантажів, давно відслужило свій термін, або мають ті чи інші несправності, вони через це не вийшли на лінію. Робота депо зараз заблокована, а вантажні перевезення не здійснюються.

Не виключено, що до акції невдовзі може приєднатися й колектив моторвагонного депо Львів, який займається підготовкою рухомого складу до приміських перевезень. 

Всеукраїнська акція залізничників почалася 14 травня з Кременчуцького локомотивного депо, працівники якого відмовились вивозити з депо несправні локомативи. До цієї акції згодом приєднались працівники залізниці інших міст: Запоріжжя, Полтави, Тернополя, Синельникового, Миронівки (Київська обл.) Дарниці (м. Київ). Згодом до «італійського страйку» приєднались працівники залізничного цеху найбільшого в Україні гірничо-металургійного комбінату «АрселорМіттал Кривий Ріг».