BEZ cement 2Роботу заводу із виготовлення підробленого цементу припинили працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно із працівниками слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області та за процесуального керівництва обласної прокуратури. Також правоохоронці викрили організаторів виробництва. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Львівської області.

BEZ cement 1Підпільний цех виробничою потужністю до п’ятдесяти тон суміші за добу був розташований в орендованих складських приміщеннях у Миколаївському районі, де на технологічному обладнанні здійснювалось виготовлення промисловим способом будівельного фальсифікату без дотримання стандартів, встановлених на даний вид продукції. На мішки з фальсифікатом зловмисники наносили реквізити відомих виробників цементу.

Під час санкціонованих обшуків, проведених у 2017 році,було вилучено більше чотирьохсот тон фасованого у мішки готового фальсифікату цементу, більше вісімдесяти тон підготовленої цементної суміші, а також сімдесят тисяч готівкових гривень, виручених від продажу вже готової продукції.

BEZ cement 6Встановлено причетність до незаконної діяльності цеху двох організаторів - 40 та 39 річних мешканців Миколаївського району Львівської області. Їм повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.229 зн.3 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) КК України.

Санкцією статті передбачено покарання у  вигляді штрафу від трьох тисяч до  десяти  тисяч неоподатковуваних  мінімумів  доходів  громадян  з  конфіскацією і знищенням  відповідної  продукції  та  знарядь  і  матеріалів, які спеціально використовувалися для її виготовлення.