Vygul sobak 800x460Днями петиція щодо "Зобов’язання власників собак прибирати екскременти за своїми вихованцями" набрала більше 500 підписів на єдиному сайті місцевих петицій. Це означає, що її мають розглянути у міськраді та включити до порядку денного на найближчій сесії.

"На сьогоднішній день є дуже багато власників тварин, які вигулюють своїх домашніх улюбленців в місцях загального користування (в парках, скверах і просто на вулицях). 

Але, на жаль, для цього не відведено спеціальних місць та засобів, для вигулу та догляду за тваринами. 
У місцях відпочинку часто перебувають жінки з малими дітьми, які люблять гратися в піску чи траві. Оскільки, власники тварин, не прибирають екскременти своїх домашніх улюбленців, це загрожує виникненню паразитарних захворювань та псують враження про відпочинок. 

Для цього пропонується: 
1.Облаштувати (парки, сквери в т.д.) спеціальними апаратами з пакетами для прибирання фекалій домашніх улюбленців. 
2. Зобов’язати власників тварин, які здійснюють вигул своїх домашніх улюбленців, використовувати пакети для прибирання фекалій. 
3. Створити подання до Закону, яке б зобов’язувало власників тварин купляти пакети для прибирання фекалій за домашніми улюбленцями. 
4. Створити штрафні санкції щодо власників тварин, які не виконують пункт 2. у визначеному розмірі. 
5. Зобов’язати комунальні господарства, які відповідають за чистоту в парках, скверах і т.д. - контролювати виконання пункту 2. 
6. Облаштувати парки, сквери відеокамерами для здійснення контролю і виконання пункту 5", - сказано у пропозиції.