lucenkoГенеральний прокурор України Юрій Луценко готує звернення до Вищої ради правосуддя через ухвалу суддів Апеляційного суду Львівської області призначити 1,5 млн грн застави Дмитру Гаврилюку, якого підозрюють в організації замаху на бізнесмена Богдана Копитка, унаслідок якого загинуло троє людей, повідомляє Zaxid.Net.

У такий спосіб Юрій Луценко відреагував на рішення львівських суддів, які 2 лютого змінили запобіжний захід й дали можливість вийти з-під варти Дмитрові Гаврилюку, якого звинувачують у замовленні вбивства львівського бізнесмена Богдана Копитка. Зокрема, під дописом головної редакторки ІА «Zik» Тетяни Вергелес у Facebook, Юрій Луценко повідомив, що готує звернення до Вищої ради правосуддя.

Додамо, що у четвер, 2 лютого, апеляційний суд Львівської області призначив заставу в 1,5 млн гривень Дмитру Гаврилюку, якого звинувачують в організації замаху на бізнесмена Богдана Копитка. Головуючий суддя, який ухвалював рішення, Зеновій Макойда, 3 лютого під тиском громадськості написав заяву на звільнення.

На запитання, чому відпустили під заставу підозрюваного в організації вбивства, судді пояснюють, що стаття 115 ККУ не забороняє цього і що було недостатньо слідчих дій і доказів для тримання його під вартою. Судді впевнені, що підозрюваний у вбивстві кількох осіб Дмитро Гаврилюк не втече.

Нагадаємо, що 29 серпня у Старому Селі підірвали службовий автомобіль Богдана Копитка. Унаслідок вибуху загинули троє його охоронців. Сам бізнесмен не постраждав, оскільки їхав в іншій машині.

Богдан Копитко є власником ПАТ «Львівський холодокомбінат» - одного з найбільших виробників морозива в Україні.