1 8655nshot 1За порушення порядку провадження господарської діяльності жінці загрожує до 34 тисяч гривень штрафу«Жінку з крилами» Маріну Дарміць, яка у центрі міста малює хною та продає сувеніри, зобов’язали оплатити штраф та одразу ж відпустили. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповіла речниця Патрульної поліції Львівської області Катерина Рибій.

За її словами, причиною виклику патрульних стала перевірка працівниками Галицького відділу поліції дозволів у жінки на здійснення підприємницької діяльності, а саме – розпис хною людських тіл.

«Нас викликали працівники дільничного-опорного пункту Галицького райвідділу для того, щоб допомогти з жінкою, адже вона не йшла на контакт. Коли ми прийшли, вона відмовилась контактувати з нами. Через її крила, поліцейським було не зручно провести її до відділку, а тому патрульним довелось покласти її на землю та зняти крила. Кайдани до неї не застосовувались», − повідомила Катерина Рибій.

Жінку відпустили одразу після складання адмінпротоколу та наклали на неї штраф у розмірі, визначеним статтями 185 КУпАП (злісна непокора правоохоронцям) та 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності).

Санкція першої статті передбачає штраф до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів – 255 гривень. За незаконну підприємницьку діяльність дівчині загрожує серйозніше покарання − до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів, що становить 34 тисячі гривень. Для оплати штрафу порушнику надається 15 днів. Якщо ж штраф не буде сплачений впродовж цього терміну, його розмір подвоюється, а для його стягнення задіють працівників виконавчої служби. 

Нагадаємо, 5 червня на проспекті Свободи львівські патрульні затримали «жінку з крилами» Маріну Дарміць, яка щодня у центрі міста малює хною та продає сувеніри. Журналістка Мар’яна П’єцух опублікувала на своїй сторінці у Facebook фото, на якому дівчина з крилами розмальовує хною сідниці чоловіка на проспекті Свободи. Після цього з нею хотіли поспілкуватися дільничні Галицького відділу поліції, проте вона їх уникала.