3554767543654Львівська міська рада надала дозвіл ТзОВ «Сучасне місто» на зміну цільового призначення землі та подальше виготовлення проекту землеустрою на ділянки на вул. Грабовського, 11. "За" це рішення проголосувало 46 депутатів. Про це повідомляє Львівський портал.

Як йдеться у проекті рішення, земельною ділянкою площею 0,3098 га на вул. Грабовського, 11 користувався приватний підприємець Андрій Яровий. Із його згоди тепер цю ділянку передали в оренду на 10 років ТзОВ «Сучасне місто» для обслуговування автостоянки за рахунок земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

Річну орендну плату встановили на рівні 3% від нормативної грошової оцінки ділянки, але конкретна сума не вказана.

Водночас ТзОВ «Сучасне місто» дозволили змінити цільове призначення згаданої ділянки, перевівши землі промисловості у землі житлової та громадської забудови. Відтак на вул. Грабовського, 11, яка входить у територію львівської Цитаделі (пам’ятка архітектури національного значення), згодом планують будувати житло.

7454656546354«Надати товариству з обмеженою відповідальністю “Сучасне місто“ дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок на вул. П. Грабовського, 11 для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків за рахунок земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення, з подальшим їх переведенням до земель житлової та громадської забудови», – йдеться у проекті рішення.

У пояснювальній записці до проекту рішення, автором якої є відомий бізнесмен і депутат Львівської міської ради Григорій Козловський, йдеться про те, що ТзОВ «Сучасне місто» отримує також земельну ділянку площею 3,8 га на вул. Грабовського, 11. Хоча кадастровий номер на неї не вказаний, у документі вказано, що на цій ділянці розташовані нежитлові будівлі площею 2895,7 кв. м., які знаходяться у власності ТзОВ «Сучасне місто».

Згідно з даними бізнес-сервісу YouControl, ТзОВ «Сучасне місто» зареєстроване саме на вул. Грабовського, 11. Його засновником є компанія «Адванда Лімітед» (Кіпр).

Кінцевим бенефіціарним власником ТзОВ «Сучасне місто» є киянка Олена Велика, яка пов’язана також із фірмами, що займаються вирощуванням зернових культур, наданням фінансових послуг. Олена Велика є водночас керівником комунальних ясел-дитсадка №39 м. Луганська.

Розмір статутного капіталу ТзОВ «Сучасне місто» становить більше 37,6 млн грн. Основний вид діяльності фірми вказаний як надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

За словами директора Центру дослідження юдаїки і благодійної організації "Єврейське відродження" Мейлаха Шейхета, будувати на Цитаделі заборонено - це територія концтабору "Цитадель" - національної культурної спадщини згідно Реєстру нерухомої культурної спадщини України національного значення.

"В таборі загинули 144000 військовополонених з 290000 увязнених військовополонених європейських країн антигітлерівської коаліції і також громадяни США. На території залишились численні місця масових поховань і попелу від спалювання тіл розстріляних і навмисно інфікованих тифом померлих військовополонених. Територію досліджували британські неінвазивні археологи, які підтвердили наявність масових людських поховань. Наша організація має їхній звіт. На відповідальності Львівської адміністрації незаконні приватизації споруд Цитаделі, готель та ресторан "Цитадель Інн" у Вежі Смерті, де загинуло 20000 євреїв і де задокументовані написи кров'ю на стінах. В'язні в цій Вежі Смерті утримувались голими взимку та без харчування. Під час будівництва ресторану вантажівками вивозились людські останки і скидались невідомо де по сьогоднішній день. Звернення до Львівської обласної адміністрації залишилось без відповіді по сьогоднішній день.

Концтабір Цитадель - Шталаг-328 є також прикладом підтримки в'язнів організацією наражаючих себе на смертельну небезпеку українських жінок Львова.

Важливо міській раді відкликати своє рішення щодо забудови Цитаделі та всі інші Рішення такого змісту щодо національної памятки, адже ця Ухвала міської ради Львова - явний приклад нелегітимної змови", - каже Лідер єврейської громади Львова.