2013 06 23 5531Днями, у місті Моршин невідомі особи у формі без розпізнавальних знаків, усно посилаючись на розпорядження очільника Львівської ОДА, з різних причин впродовж одного дня намагались проникнути на територію ТзОВ "Санаторій для дітей з батьками "Пролісок". Про це повідомила адміністрація санаторію.

За їх словами, невідомі особи, не пред'явивши жодних наказів чи розпоряджень, намагались здійснити ніби-то перевірку території. Проте, щоразу називали різні причини для ревізії.

На відео видно, як декілька чоловіків заявили про необхідність вимірювання території та перевірки майна, посилаючись на невідомого "замовника".

"Після цього порушники покинули територію, але не надовго. Близько 17:00 вони повернулись у супроводі людей у військовій формі без розпізнавальних знаків під приводом "перевірки повідомлення про замінування території". Не пред'явивши жодних документів, на очах у відпочивальників продовжили свій цирк", - каже автор відео.

prolisok 8722Згодом, на місце події прибув полковник Державної прикордонної служби Мошора Валерій Володимирович та заявив, що як представник державної прикордонної служби з метою безпеки громадян України повинен перевірити повідомлення про замінування ставка на території санаторію.

Вибухотехніків на місце не викликали.

Адміністрація санаторію викликала поліцію. Після цього прикордонник заявив, що він разом із людьми у військовій формі прибув на територію, аби "знайти загублений хрестик".

Керівник санаторію повідомив, що вважає це рейдерським захопленням та спробами припинення діяльності товариства.

Зазначимо, що згідно відкритих даних, працівник прикордонної служби Мошора Валерій Володимирович з жовтня 2017 року є керівником іншого санаторію "Моршин-Прикордонник".