1 1e832e832aa827e275c16ad3e36253baУ Трускавці комфортно почувають себе лише підприємці, близькі до мера. Їхні фірми отримують серйозні замовлення з міського бюджету, їм дозволяють бізнесову діяльність у центрі міста й не помічають незаконного будівництва, скажімо, на вул. Шевченка. Про це пишуть Джерела Трускавця.

Натомість «чужі» стають жертвами тиску й атак за участі мера і чиновників! У своїх діях  Кульчинський та його команда все частіше скочуються до правового нігілізму й волюнтаризму, сповідуючи подвійні стандарти. До того ж рішення трускавецьких посадовців часто продиктовані політичними мотивами або ж бажанням піару на проблемах, які мають потужний суспільний резонанс.

Нічим іншим, як популізмом, заграванням з виборцями є і анонсована недавно боротьба з торгівлею у курортному парку міста та на вулицях, які прилягають до нього.У такий спосіб міський голова та частина депутатів вирішили про людське око відреагувати на численні скарги активістів, ганебні світлини у соціальних мережах, на яких курортний парк й центральний майдан міста нагадують Шанхай.  

Проект рішення щодо заборони підприємницької діяльності у центрі курорту нині проходить процедуру регуляторного акту. Але заявлені наміри чиновників виглядають більш, ніж кумедно. Адже саме очільники міста на початку каденції перетворили Майдан Незалежності у сорочинський ярмарок. Сьогодні тут торгують усім, чим душа забажає, від млинців та морозива - до спиртних напоїв. Одне слово, торгівля розквітла буйним цвітом! А циганського колориту центральній площі міста додають атракціони: надувні матраци, батути, карусельки. Як відомо, до цього бізнесу причетні депутати міськради від «Самопомочі» Олег Карпин та Василь Тимчишак. І, як з’ясувалося, заявлений владою намір заборонити торгівлю у центрі міста стосується усіх, окрім депутатів!

А підтверджує цей факт видане 10 травня розпорядження трускавецького мера Андрія Кульчинського «Про надання дозволу на продовження вуличної торгівлі» підприємцю Наталії Карпин, дружині депутата Олега Карпина. Йдеться про встановлення дитячого розважального центру: двох надувних гірок, дитячої кімнати, електромобілів та реалізацію безалкогольних напоїв, млинців, жуйок з лотка на Майдані Незалежності. Зрозуміло, що дружина пана Олега, медик за фахом, до бізнесу має опосередкований стосунок, ним займається пан депутат. Олег Карпин донедавна очолював бюджетну комісію, є головою фракції «Самопомочі» у міській раді, належить до депутатської більшості мера.  Простіше кажучи – голосує за його вказівкою, за що й отримує дивіденди, прикриваючись популістською риторикою про необхідність промоції курорту. До слова, за провадження діяльності на Майдані Незалежності пані Карпин не сплачуватиме до міського бюджету ні копійки згідно «Правил роботи дрібнороздрібної торговельної мережі».

Отже, дружині депутата трускавецький мер вуличну торгівлю у центрі міста погодив. Натомість 11 підприємцям, які  вели діяльність на вул. Суховоля біля кафе «Злагода», Андрій Кульчинський повідомив, що дозволи для ведення діяльності продовжені не будуть. Підставою, за словами мера, є проект рішення «Про невідкладні заходи щодо ліквідації стихійної торгівлі та заборону здійснення вуличної торгівлі у курортному парку по бульвару Торосевича у м. Трускавець». Відповідь від мера підприємці отримали 22 травня, тобто через тиждень після того, як дружина депутата Наталія Карпин дозвіл від Андрія Кульчинського отримала!

Трускавецький мер посилається на перелік вулиць, де має бути припинена торговельна діяльність: бульвар Торосевича, вул. Суховоля, вул. Джерельна, вул. І. Франка, вул. С. Бандери, майдан Кобзаря, площа біля церкви св. Миколая. Дивна річ, але у цьому переліку немає Майдану Незалежності, хоча пропозиція внести його у проект рішення  була проголосована членами депутатської комісії. Її могли викреслити на прохання того ж Карпина, який був присутній на засіданні. Або ж свої корективи додав «віртуальний» заступник мера Олександр Ткаченко, голова комісії по торгівлі, побуту, громадському харчуванню та наданню місць для вуличної торгівлі. Поза очі кажуть, що саме  пан Олександр «кришує» увесь торговельний бізнес у центральній частині міста – окрім офіційних дозволів, чиновник відає усіма бізнесовими потоками у курортному парку та інших хлібних місцях Трускавця.

1 82c80d4cc38a1cdf9ba1d2398d870121 1 42ef682c5cdfbc791a32afedae941208 2 fc008899a161d69729ec22c433d614dd