3 Screenshot 3BigData або ж великі дані це значні за своїм обсягом масиви інформації, котра вимагає спеціальної обробки. Проте, великі дані дозволяють аналізувати ті чи інші явища в плануванні будівництва, медицині та іншому. Вперше сам термін виник в 2008 році. Місто Львів стане одним із перших в Україні яке планує покращити транспортну мережу на основі цієї технології, повідомляє “Інвестор”.

Різноманітні розумні технології в усьому світі впроваджують для розвантаження трафіку в містах, адже значне скупчення людей та автомобілів спричиняє незручності, а також несе небезпеку. Великі міста постійно ведуть роботу над тим, щоб життя і робота для великої кількості людей зробити комфортною. Досить часто для цього застосовують спеціальні дослідження обсягів руху людей в місті та з-за його меж для покращення сполучення.

Керівництво міста планує використовувати BigData для розробки нових транспортних маршрутів, впровадження електронного квитка, ремонту доріг, благоустрою та ншого. В результаті дослідження було визначено кількість людей котрі щодня в’їжджають в місто, а також населені пункти звідки приїжджають найбільше. На основі цього визначено найбільш завантажені дороги та точки в’їзду в місто на найбільш популярні схеми маршрутів.

Таким чином можливо завдяки новим технологіям Львів покращить транспортне сполучення та розвантажить дороги для кращого доступу до міста та більшої пропускної здатності шляхів.