1 91 main new.1528881839Житель Львова, 37-річний Володимир, який в минулому році поїхав на заробітки в Росію, вже восьмий місяць перебуває в Зеленоградському СІЗО №12, що в Підмосков'ї. Про це повідомляє Сьогодні.

Приблизно місяць тому його дружина звернулася з СБУ за допомогою, оскільки жінка вже не знає, що робити - до чоловіка ніякого доступу немає.

Як виявилося, батько двох дітей повернувшись до поїздки в Москву з Європи, дуже хотів купити машину. Щоб не сидіти вдома, Володимир планував всього пару місяців попрацювати в столиці РФ, і навесні 2018 року знову повернутись в Німеччину, на заробітки. У столиці РФ він влаштувався водієм з перевезення будівельних матеріалів. Однак в кінці листопада 2017 року його затримала група невідомих, нібито для пред'явлення документів, а через пару годин він уже був за гратами.

За інформацією дружини російського в'язня, під час затримання його побили, і навіть змусили підписати документи, які саме - він сам не знає. За попередньою версією, чоловікові інкримінують контрабанду наркотиків і вже два рази по його справі був суд.

"Справа в тому, що ФСБ влаштовує постійні провокації і намагається завербувати українських громадян співпрацювати з ними. Наприклад, недавно наші колеги з Сумської області викрили спецоперацію ФСБ, які намагалися завербувати жителя Сумщини і звинуватити в тій же контрабанді наркотиків. На щастя, сумчанин уже вдома . В нашому випадку працювали за тією ж схемою, але з затриманим зі Львова вже спілкувався український консул, і ми сподіваємося, що справа зрушить з мертвої точки ", - повідомив спікер СБУ у Львівській області Олег Александров.

За словами Александрова, ті українські вболівальники, майже шість тисяч, які збираються в РФ на чемпіонат світу з футболу, теж можуть бути "мішенню" для російських спецслужб. Поки невідомо, які саме будуть провокації, але вони точно готуються.