af6de80966bcc5c722cb5ac9ecc504d6 1440xУпродовж 2018 року Золочівською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді Перемишлянським районним судом 10 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією. Про це повідомила прес-служба прокуратути Львівщини.

Серед десятьох порушників – чотири депутати районної ради, троє сільських голів, секретар сільради, керівник відділу освіти та керівник комунального підприємства.

Дев’ятьом правопорушникам інкриміновано ч.1 ст.172-6 КУпАП (несвоєчасне подання без поважних причин декларації), а ще одному – ч.2 ст.172-6 КУпАП (неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані).

За результатами розгляду вказаних протоколів дев’ятьох визнано винними, а щодо однієї особи судом закрито провадження у зв’язку із закінченням строків притягнення до відповідальності (рішення оскаржується у апеляційному порядку).

Загальна сума штрафів, яка на даний час повністю сплачена, становить 8,5 тис грн.

Окрім цього, місцевою прокуратурою, в порядку ч.3 ст.65 Закону України «Про запобігання корупції», у органи влади та місцевого самоврядування скеровано 8 подань з метою усунення порушень вимог антикорупційного законодавства.