67454Орієнтовно 60 мільйонів 800 тисяч гривень потрібно для того, аби всі заклади середньої освіти Львова забезпечити системами відеоспостереження. Про це повідомили в управлінні освіти Львівської міськради у відповідь на інформаційний запит Форпосту.

Також за інформацією, наданою управлінням, у Львові вже обладнано такими системами 40 шкіл. Ще 20 шкіл забезпечені централізованою пультовою охороною, сигналізацією.

Як зазначається у відповіді, також планується безкоштовне встановлення пультового спостереження у 5 закладах загальної середньої освіти. Ще 10 закладів обіцяли забезпечити денною охороною, на яку з міського бюджету передбачили 794 тисячі гривень.

До слова, як зазначили в управлінні освіти ЛМР, у 2018 році за три перші місяці було зафіксовано 15 випадків пограбувань та можливих спроб пограбувань шкіл міста Львова. Йдеться про такі заклади освіти як ССЗШ №45, ССЗШ №66, НВК ім. В Симоненка, ССЗШ №75 (двічі), СЗШ № 99, НВК №38, СЗШ №78, ЛЗШ I-III ст. №82, ЛЗШ I-III ст. №7 (двічі), СЗШ №93 (двічі), ЛСШ I-III ст. №69, Авторська школа «Тривіта».

Водночас, як повідомили Форпосту в слідчому управлінні ГУ Національної поліції у Львівській області, у 2017 році у Львівській області розпочато 69, а у січні-березні 2018 році – 18 кримінальних проваджень за фактами крадіжок, які стались в школах міста Львова. 9 кримінальних проваджень направлено в суди з обвинувальними актами.

Нагадаємо, вчора вночі у Львові знову обікрали школу. Як повідомлялося, у Львівській державній музичній школі № 3, що на вул. Замарстинівській, 219, між першим і другим поверхами викрали три камери спостереження.