1529239289Сьогодні, 17 червня, у місті Моршин відбулись урочистості з нагоди відкриття музею Ікони Пресвятої Богородиці. Музей знаходиться у відреставрованому діючому дерев’яному храмі Покрови Божої Матері, повідомили у прес-службі ЛОДА.

Захід розпочався освяченням храму керуючим Дрогобицько-Самбірської єпархії УПЦ КП владикою Яковом та урочистим відкриттям музею. Опісля відбулась Архиєрейська Божественна Літургія.

У музеї представлені приблизно 50 робіт-ікон із зображенням Божої Матері. Роботи виконані на дереві художниками-меценатами, серед яких Орест Козак, Віктор Дрозд, Ксенія Іванова, Роман Ільницький. Окрім цього, в музеї презентували старовинну ікону Миколая Чудотворця. Також у дерев'яній дзвіниці храму представлені старовинні церковні атрибути, вишиті ікони, зразки вишитого одягу та інші старовинні ужиткові атрибути.

Зазначимо, що сьогодні завершуються заходи з нагоди Дня міста Моршин. Відтак в межах святкувань вже відбулися різноманітні атракції, серед яких футбольний турнір, виступи музичних гуртів, оркестру, народних колективів, майстер-класи з валяння, хусткування, розпису хною, ляльки-мотанки, виставки українського строю та пожежної техніки, зустрічі з письменниками, ярмарок народних умільців.