kjkjlklПрацівники обласної наукової медичної бібліотеки написали відкритого листа через реорганізацію і бібліотеки. Подаємо текст листа повністю.

Відкритий лист до лікарів Львівщини

У Львові сталася надзвичайно прикра ситуація із Львівською обласною науковою медичною бібліотекою, яка довгі роки була важливою інституцією у потужній мережі медичних бібліотек України. 
На сесії депутатів ЛОР VII-ого скликання Львівська обласна рада прийняла Рішення за № 708 від 05.06.2018р. «Про реорганізацію Комунального закладу Львівської обласної ради « Львівська обласна наукова медична бібліотека » шляхом приєднання його до Комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський медичний коледж післядипломної освіти» ,що рівноцінно її ліквідації. Лікарська громада Львівщини залишиться без бібліотеки для практичних лікарів . 
Колектив ЛОНМБ висловлює занепокоєння майбутнім установи і тим, що дане рішення розроблялося і приймалося без участі керівництва і колективу ЛОНМБ, без попереднього вивчення громадської думки і специфіки діяльності закладу та суперечить ст. 15 Закону України «Про бібліотеки та бібліотечну справу».
Львівська ОНМБ є унікальною медичною бібліотекою, однією з найстарших спеціалізованих бібліотек в Україні для лікарів – практиків та методичним центром понад тридцяти бібліотек лікувальних установ Львова та області.
Звертаємось до Вас з проханням вплинути на ситуацію, що склалася навколо нашої установи і посприяти її збереженню всіма доступними вам методами. Проголосувати за збереження ЛОНМБ можна на сайті «Єдина система місцевих петицій» за посиланням 
https://e-dem.in.ua/lviv-or/Petition/View/109

З повагою, від імені колективу 
в.о. директора КЗ ЛОР«ЛОНМБ » Ярослава Лозинська

Нагадаємо, наукову медичну бібліотеку приєднали до Львівського медичного коледжу післядипломної освіти з метою оновити матеріально-технічну базу бібліотеки.