1349564Завтра, 21 червня, під час сесії Львівська міська рада розглядатиме петицію містян щодо скорочення терміну проведення гідравлічних випробувань. Відповідне питання включене до порядку денного, про це повідомляє Львівський портал.

Електронну петицію до міської ради під назвою «Припинити довгострокове відключення гарячої води через гідравлічні випробування» зареєструвала 23 квітня Тетяна Михайлишина. І менш, ніж за місяць вона набрала необхідних 500 підписів для розгляду.

У петиції львів’яни просять міську раду припинити довгострокові гідравлічні випробування, через які щороку мешканці тривалий час не отримують гарячу воду, і скоротити термін їхнього проведення всього до 7 днів.

Зазначимо, завтра Львівська міська рада може підтримати таку ініціативу або ж відхилити її остаточно. Якщо ж петицію депутати підтримають, то згідно з проектом ухвали, до наступного пленарного засідання у мерії мають напрацювати дорожню карту з вирішення питання гідравлічних випробувань.

Як раніше наголошував заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, щорічні гідравлічні випробування теплових мереж є необхідними роботами, які передбачені нормативними законодавчими документами України і є обов’язковими до виконання. Під час цих робіт вдається виявити слабкі місця на трубопроводах опалення, їх ліквідувати, щоб не допустити аварійних ситуацій взимку. Однак нічого конкретного щодо термінів проведення гідравлічних випробувань у мерії не заявляли.

Нагадаємо, цього року гідравлічні випробування у Львові розпочались 23 квітня і тривали майже місяць.