parasjukПозафракційний народний депутат Володимир Парасюк прокоментував інформацію про побиття поліцейського в Донецькій області. Про те, що поліцейського у Бахмуті вдарив саме нардеп Парасюк заявив у Facebook його колега по Верховній Раді Олег Ляшко, повідомляє Politeka.

“Парасюк вдарив поліцейського на Донбасі, – написав Ляшко. – Це нижче плінтуса і дуже поганий приклад для українців, чим би Парасюк не мотивовав свої дії. Володимир повинен або тримати себе в руках, або лікуватися”.

Парасюк відреагував на цю заяву в коментарях під постом Ляшка. «Інформаційна дискредитація блокади дійшла до абсурду. Сьогодні виліз черговий вкид, що я побив поліцейського. Може досить цих провокацій? Я нікого не бив», – відповів він.

Раніше повідомлялося, 4 лютого на блокпосту в Бахмуті зупинили автомобіль з 8 громадянами у військовій формі, у одного з яких виявили карабін СКС. Народний депутат, який брав участь в блокаді залізничного переїзду, почав конфліктувати і перешкоджати здійсненню перевірки. Крім того він вдарив співробітника поліції і погрожував фізичною розправою.

"Співробітник Бахмутського відділу поліції звернувся до місцевої лікарні із забоєм грудної клітини та був госпіталізований. Травму отримав на блокпості у Бахмуті під час виконання службових обов’язків, коли група людей намагалася перешкодити перевірці їхнього автомобілю", - повідомили в поліції.

Раніше речниця поліції Луганської області Тетяна Погукай повідомляла, що серед блокувальників залізниці на Луганщині перебувають нардепи Семен Семенченко, Павло Костенко, Тарас Пастух, Володимир Парасюк.

Як повідомляла Українська правда, 2 лютого ветерани і активісти перекрили залізничний переїзд поблизу міста Бахмут Донецької області.

Акція "блокади торгівлі з окупантами" розпочалася 25 січня, коли активісти заблокували залізницю Луганськ-Лисичанськ-Попасна на ділянці Гірське-Золоте, а також станцію "Світланове" із закликами про припинення торгівлі з незаконними збройними формуваннями.

Прокуратура 26 січня відкрила кримінальне провадження за фактом блокування залізниці в Луганській області на лінії розмежування.

28 січня організатори блокади Донбасу заявили про намір її розширити.

Представники місцевої влади, голова СБУ осудили такі дії, назвавши їх популістськими.

31 січня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що отриманню вугілля з непідконтрольних територій на Донбасі на даний момент немає альтернативи.