1 2pУ Львові почнуть будівництво нового IT-парку вартістю $ 160 мільйонів. Про це раніше повідомляв Форпост.

Згідно із затвердженим проектом, IT Park буде розташований на земельній ділянці розміром 10 гектарів, та зможе вмістити 10 000 працівників IT-індустрії, та понад 4 000 працівників суміжних галузей. Комплекс буде збудовано на перехресті вулиць Стрийська та Чмоли, куди легко дістатися з аеропорту, залізничного вокзалу, університетів та історичного центру міста.

В кінці грудня 2017 року Львівська міська рада надала ТОВ "Девелопленд Груп" проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надала земельну ділянку площею, 4,5 га, на вул. І. Чмоли, 1 в оренду на 25 років з правом викупу для будівництва та обслуговування громадського центру (офісних споруд, готелі з конференц-залом, торгового центру, навчального, наукового та дошкільної установ і іншого житла) за рахунок земель житлової та громадської забудови, перевівши їх із земель сільськогосподарського призначення.

Згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ТОВ "Девелопленд Груп" зареєстровано у Львові на вулиці Гайдамацькій. Засновником фірми є офшорна компанія "Трімус Лімітед", зареєстрована на Кіпрі. Про це повідомляє Укррудпром.

У листопаді 2017 року цей офшор продав львівське ТОВ "Шельф 1" Ользі Мандзюк, яка відома в якості інвестиційного менеджера львівського IT-парку.