1 2013 04 16 0854Мешканка Львова створила петицію, де вимагає зупинити реорганізацію (ліквідацію) психоневрологічного диспансеру. Зараз зібрано 567 підписів із 1000.

"Сьогодні на обліку у дитячому психоневрологічному диспансері перебувають близько 14 000 осіб зі всієї області, для яких виділено 60 ліжко-місць та 30 місць денного стаціонару. Очевидно, що для Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру взяти на баланс таку кількість хворих та надати своєчасне обслуговування - це непосильне завдання, яке у свою чергу призведе до погіршення якості медичних послуг достатньо особливій категорії дітей", - йдеться у петиції.

Як писав Форпост, професор Олександр Фільц, який подав ідею реорганізації закладу, зараз відхрещується від дій влади.

"Приблизно 2,5 роки тому я пропонував нашій місцевій владі і психіатричній спільноті зробити психіатричне об’єднання, щоби централізувати менеджмент психіатричної служби. Але не з метою того, щоби скорочувати ці підрозділи, які працюють, а навпаки – у цій концепції ми хотіли об’єднати лікарні і диспансер, а також приєднати до такого об’єднання психіатричний стаціонар у Міжгайцях Самбірського району та Червонограді, які занепадали. Цю концепцію ми розробляли разом із партнерами із Німеччини, з якими є підписана офіційна угода на рівні області. Німецькі колеги їздили у Міжгайці, Червоноград і нашу ідею схвалили. Це була концепція, яка зберігала усі маленькі стаціонари. З них ми хотіли зробити локальні центри. Кожен із цих малих стаціонарів мав виконувати свої дуже спеціалізовані завдання. Усі ці підрозділи мали працювати у більш скоординованому ритмі та потоці", - коментує професор.