armijaВійськовий комісар Львівської області Олександр Тищенко зазначив, що з початку ведення бойових дій на сході України забезпечення одягом на фронті покращилося, передає кореспондент ІА Дивись.info.

«Форму почали видавати, берці нового зразка, термобілизна, рукавиці. Це все видає держава. У зоні АТО є те, чого немає тут: і флісові куртки, і штани тощо», — переконує Олександр Тищенко.

Утім, військовий комісар зазначив, що не має інформації стосовно продуктового забезпечення військових.

Крім того, Олександр Тищенко нагадав, що сьогодні за людьми, які йдуть на контракт, зберігається місце праці. За його словами, за 2016 рік з Львівської області на військову службу за контрактом прийняли близько 2700 осіб.

Більшість людей ідуть свідомо захищати Батьківщину, запевнив Олександр Тищенко.

«2700 контрактників дала Львівська область у 2016 році. Це тільки солдати-сержанти. Також у нас близько 500 офіцерів підписали контракт. Є свідомі громадяни, які йдуть до нас і хочуть захищати Батьківщину», — розповів Олександр Тищенко.

Як правило, переконаний Олександр Тищенко, гроші не є у цьому випадку головною мотивацією.

«Що таке для контрактника заробітна плата у 7 тисяч? У Львівській області є багато фірм, де середня заробітна плата від 10 тисяч починається. У нас більшість людей ідуть свідомо захищати Батьківщину зараз. Ніхто не питається, скільки я буду заробляти», — розповідає обласний військовий комісар.

Нагадаємо, у середині лютого розпочнуться нові навчальні збори з резервістами оперативного резерву.