geriatrychnujГолова Львівської ОДА Олег Синютка звернеться до ГУ Держкомзему у Львівській області, аби унеможливити продаж землі Львівського геріатричного пансіонату. Про це повідомила громадський активіст та юрист Галина Янко на своїй сторінці у Фейсбук.

"Сьогодні на апаратній нараді в ОДА вчергове підняла питання незаконної передачі землі геріатричного пансіонату. Враховуючи, що є рішення судів і ділянка незаконно була передана ГО, що була зарестрована за 2 дні до передачі та інформацію про можливий незаконний продаж, Головою ЛОДА Олегом Синюткою будуть скеровані листи в ГУ Держкомзему у Львівській області щодо даної ситуації із вимогою призупинити видачу будь-яких довідок щодо правового статусу землі, щоб унеможливити продаж", - повідомила активістка.

Окрім того, як зазначає Галина Янко, керівник львівської юстиції Ярослав Жукровський також пообіцяв проінформувати всіх нотаріусів щодо неможливості вчинення будь-яких правочин із землею будинку для літніх людей на вулиці Медової Печери,71. "Адже будь-які їхні дії будуть містити склад кримінально караного діяння... Жоден метр землі, де доживають свій вік старенькі, не підуть "з молотка", - запевнила юрист.

Нагадаємо, ухвалою Вищого адміністративного суду України Львівському геріатричному пансіонату повернуто 2, 4 га землі, які було незаконно вилучено. Як зазначалось, Громадська організація інвалідів «Центр реабілітаційних ініціатив «Діяльність милосердя» звернулася в суд з позовом до Львівської ОДА з вимогою визнати неправомірними дії облдержадміністрації щодо відмови у наданні цій ГО у постійне користування земельної ділянки, площею 2,4 га на вул. Медової Печери, 71 у Львові, вимагала вилучити ділянку з постійного користування Львівського геріатричного пансіонату. Постановою Львівського окружного адміністративного суду від 15 лютого 2009 року позов ГО було задоволено.

На це рішення Львівський геріатричний пансіонат подав апеляцію, яка була прийнята на користь пансіонату. Вищий адміністративний суд України відхилив касаційну скаргу ГО «Центр реабілітаційних ініціатив «Діяльність милосердя» та залишив у силі постанову Львівського апеляційного адміністративного суду від 28 жовтня 2015 року, писав ЗІК.

Як зазначається у документі, Громадська організація інвалідів «Центр реабілітаційних ініціатив «Діяльність милосердя» звернулася в суд з позовом до Львівської ОДА з вимогою визнати неправомірними дії облдержадміністрації щодо відмови у наданні цій ГО у постійне користування земельної ділянки, площею 2,4 га на вул. Медової Печери, 71 у Львові, вимагала вилучити ділянку з постійного користування Львівського геріатричного пансіонату.
 
Постановою Львівського окружного адміністративного суду від 15 лютого 2009 року позов ГО було задоволено.
 
На це рішення Львівський геріатричний пансіонат подав апеляцію, яка була прийнята на користь пансіонату. Вищий адміністративний суд України відхилив касаційну скаргу ГО «Центр реабілітаційних ініціатив «Діяльність милосердя» та залишив у силі постанову Львівського апеляційного адміністративного суду від 28 жовтня 2015 року. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/01/17/vyshchyy_adminsud_postavyv_krapku_v_aferi_iz_24_ga_zemli_lvivskogo_1027059