1 tax audit gettyimages 506147556 largeФахівці Західного офісу Держаудитслужби провели ревізію фінансово-господарської діяльності відділу освіти Золочівської районної державної адміністрації за період з 1.01.2015 по 31.03.2018 рр. і виявили фінансові порушення, що призвели до втрат 247,4 тис. грн. Про це повідомляє IA ZIK.

Аудитори виявили випадки зайвого нарахування та виплати зарплати працівникам навчальних закладів, які у той час перебували на стаціонарному лікуванні; педагогічним працівникам, які здобули вищу освіту за кордоном, однак всупереч чинному законодавству не подали свідоцтв про визнання іноземного документа про освіту. Також виявлено нарахування зарплати за невідпрацьований робочий час особам, що працювали за сумісництвом, та ряд інших порушень при нарахуванні зарплати. Як наслідок, незаконно використано 132,9 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба Західного офісу Держаудитслужби.

У результаті нарахування у завищеному розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працюючих інвалідів, до Пенсійного фонду зайво сплачено 56 тис. гривень.

Також аудитори виявили зайву оплату 14,1 тис. грн за виконані підрядними організаціями ремонтно-будівельні роботи, списання продуктів харчування, дата споживання яких минула, на загальну суму 12,8 тис. грн та низку інших порушень, що призвели до втрат.

Ревізією встановлено порушення вимог законодавства при проведенні 6 тендерних процедур закупівель товарів, за результатами яких укладено 6 договорів на загальну суму 1100,67 тис. гривень.

За допущені порушення на 21 особу об’єкта контролю складено протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 164-2 (ч.1) КУпАП.

Начальнику відділу освіти надіслано вимоги щодо вжиття заходів для виправлення виявлених порушень.

Інформацію про результати контрольного заходу направлено у Золочівську місцеву прокуратуру Львівської області.