1 efdd1a77d425c7cb9b04f100f25de24dСпалаху кору на Яворівському полігоні, який виник орієнтовно наприкінці червня, вже немає. Про це сьогодні, 11 липня, під час брифінгу повідомив начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону Іван Гайда, передає кореспондент Львівського порталу.

«Спалах інфекції кору уже ліквідовано, всі ці пацієнти продовжують нести службу. Як правило, інфекція була серед молодого поповнення і в незначній мірі серед курсантів й резервістів. Але це є закономірність, яка є наслідком невігластва у нехтуванні і непроведенні 15-20 років тому планових щеплень дітям від кору. Інфекція в організованих колективах, а військові колективи є високоорганізовані, дуже швидко поширюється», – розповів Іван Гайда.

Як повідомляв Львівський портал, інформація про спалах кору на Яворівському полігоні з’явилась 21 червня в ефірі програми «Секретні матеріали» телеканалу «1+1». У Міноборони відразу наголосили, що подана інформація має відверто маніпулятивний характер та безпідставно дискредитовує окремі військові частини та ЗСУ.

Щодо захворювання на кір військовослужбовців, які проходять службу та підготовку у військових частинах та навчальних підрозділах, розташованих на Яворівському полігоні, то у Міноборони заявляли, що мова йде про поодинокі випадки.

Нагадаємо, за минулий тиждень на Львівщині зафіксували 338 випадків кору, серед них 220 дітей до 17 років та 118 дорослих.

Через активне поширення кору Міністерство охорони здоров’я України затвердило порядок проведення безоплатної імунізації дорослих, які належать до груп ризику: військових, учасників Операції об’єднаних сил, студентів, освітян і медиків.