e2190f9 judge in court with his hammer 431740 1499927939 835x547На Львівщині за корупцію покарано низку посадовців, чиновників та депутатів, зокрема, 11 осіб займали посади на шахтах. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівщини.

Упродовж 2018 року Червоноградською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді судами 25 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією.

Серед зловмисників – одинадцять посадовців шахт «Червоноградська» та «Великомостівська» та інших відокремлених підрозділів ДП «Львіввугілля», начальник колони Львівсько-Волинського воєнізованого гірничорятувального загону, три депутати Червоноградської міської ради, депутат Жовківської районної ради, депутат Жовківської міської ради, два депутати Куликівської селищної ради, державний реєстратор речових прав на нерухоме майно Рава-Руської міської ради, колишній посадовець Сокальської райдержадміністрації та інші.


Зазначені адмінправопорушення стосуються порушення вимог фінансового контролю, зокрема, несвоєчасного подання без поважних причин декларації особи та несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни у майновому стані.


За результатами розгляду цих протоколів 20 осіб визнано винними та накладено стягнення у вигляді штрафів. Про розмір штрафів у прокуратурі не повідомляють

Нагадаємо, вісімнадцять чиновників та службовців через декларації оштрафували на загальну суму у 19 тисяч гривень.