lviv.vgorode .ua loda В ЛОДА заблокували створення чотирьох і дозволили одну ОТГ на Львівщині. Про це зазначено в розпорядженнях голови Львівської ОДА Олега Синютки від 10 і 11 липня 2018 року, пише Гал-інфо.

Як зазначено в розпорядженнях голови ЛОДА, проекти рішень "Про добровільне об'єднання територіальних громад" Забузької селищної територіальної громади, Сілецької міської територіальної громади, Яричівської об'єднаної територіальної громади та Новосілко-Гостиннівської територіальної громади не відповідають Конституції, та законам України.

Як зазначено в поясненнях, утворення Забузької ОТГ не передбачене Перспективним планом формування територій громад Львівської області.

При створенні Сілецької ОТГ, не дотримано умови, що у складі ОТГ не може існувати іншої територіальної одиниці, яка має свій представницький орган місцевого самоврядування (місто Соснівка адміністративно підпорядковане м.Червоноград).

Економічне обгрунтування фінансової спроможності Яричівської ОТГне було долучено до подання, та не дотримано принципу економічної ефективності.

Утворення Новосілко-Гостиннівської ОТГ також не передбачене Перспективним планом формування територій громад Львівської області.

Крім того своїм розпорядженням голова ЛОДА підтвердив відповідність конституції та законам України, створення Бібрської ОТГ.