dyvosvit sadochok dity3313 b2ef6 b76d8 c73ecСьогодні, 17 липня, львів'яни разом з представниками департаменту освіти Львівської міської ради, вчергове намагались вирішити конфлікт довкола дитячого садочку № 42 "Дивосвіт" на вул. Сміливих, який триває декілька років. Про це повідомив депутат Львівської міськради Любомир Босаневич у Фейсбуку.

"Вже не перший рік приватний підприємець Марія Савка намагається із даної комунальної установи зробити приватний садочок, відтак потрапити туди можуть виключно дуже платоспроможні львівяни - попри фінансування із бюджету міськради, очільниця садочку додатково надає "освітні" послуги діточкам за немалі гроші. А про те, щоб садочок змогли відвідувати дітки менш забезпечених батьків, діти учасників АТО чи інші категорії маленьких львів'ян мови взагалі не йде. До того ж йдеться і про комунальні приміщення, які зараз, фактично, пустують, а Марія Савка, швидше за все, вже має на них "плани".

37232339 1656190757811652 827811489824899072 nЯ переконаний, що бізнес, а особливо малий, має розвиватись, однак точно не рахунком львів'ян і вже напевно не під "прикриттям" комунальної установи.

Зрештою батьки повинні мати вибір: віддавати дитину навчатись у приватний садочок або ні, готові вони платити за додаткові послуги чи ні. 

Але що найбільше дивує, дратує - пані Савка знайшла собі "дах" для свого бізнесу у комунальному садку - у закладі навчається багато дітей депутатів (в тому числі й народних), прокурорів, суддів та інших високопосадовців, в результаті чого рішення судів, сесій міської ради та різноманітних комісій просто скасовуються на «законних» підставах. 

Я щиро сподіваюсь, що ситуація матиме позитивний, а головне справедливий результат і дітки зможуть піти у хороший садочок, здобуватимуть якісну дошкільну освіту, а всі проблеми, пов’язані із приватною і частково незаконною діяльністю Марії Савки владнаються у законних спосіб", - сказано у дописі Босаневича.

Як повідомляє Гал-інфо, відремонтовані приміщення по вулиці Сміливих, 26, пустують. Адже ДНЗ №42, що розташований за цією ж адресою, чинить опір управлінню освіти. Спершу керівництво торік скасувало через суд ухвалу Львівської міської ради щодо створення яслів-садку №21 у вільних приміщеннях. А цьогоріч перешкоджають виконанню ухвали від 13 липня 2018 року «Про створення закладу дошкільної освіти (ясел-садка) №188».

"Конфлікт продовжився цьогоріч. Адже керівництво ДНЗ №42 вирішило, що воно має право на всю будівлю, а не тільки на її частину. Вони роблять все для того, щоб перешкодити створенню нового дитсадочка і виконанню рішення, які львівські депутати прийняли напередодні. Тож, можливості об’єднати існуючий ДНЗ №42  та новостворений ДНЗ №188 не було. Тому згідно з рішенням сесії ЛМР у частині приміщення на вул. Сміливих, 26 з серпня почне працювати дошкільний навчальний заклад №188.

У новому ДНЗ № 188, для якого ми вже призначили керівника, ми плануємо розмістити близько ста дітей у чотирьох групах. Одна – для раннього віку, дві – для молодшого, одна – для середньо-старших діток.

Електронна черга вже працює, тож батьки можуть реєструвати свої чад. Першочергово до дитячого садочка будуть зараховані діти учасників АТО (ООС), Революції Гідності, дітей військовослужбовців ЗСУ та Нацгвардії, дітей працівників Національної академії сухопутних військ, дітей інвалідів, а також внутрішньоперемішенні особи.

Наразі переміщення охороняють працівники ЛКП «Муніципальна варта», - розповіла начальник управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.