1 tel moshen 650x410Шахрай телефонував із свого мобільного телефону на номери стаціонарного зв’язку переважно до людей похилого віку та представлявся правоохоронцем.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області.

За процесуального керівництва Стрийської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування стосовно раніше судимого 39-річного львів’янина, який підозрювався у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.190 (шахрайство), ч.1 ст.353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи, поєднане із вчиненням будь-яких суспільно небезпечних діянь) КК України.

Зазначимо, що чоловік вже відбув покарання за вчинений розбій, проте у жовтні 2017 року продовжив свою злочинну діяльність.

«Під час телефонних розмов лиходій запевняв цих осіб, що їхній родич начебто вчинив ДТП і знаходиться у відділенні поліції, а для того, щоб його звільнити, потрібна грошова винагорода. Свої «послуги» обвинувачений оцінював від 23 до 90 тис грн.
Загалом, зловмиснику вдалось видурити майже 205 тис грн», – йдеться в повідомленні.

На даний час обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до Стрийського міськрайонного суду для розгляду по суті.

Довідково: санкція інкримінованих статей передбачає до 3 років позбавлення волі.