1 dsc 9249 22896Близько року тому Гал-інфо повідомляло про ситуацію навколо будинку №84а на вул. Личаківській, який просів і почав руйнуватись через ремонт дороги. Сьогодні до видання вдруге звернулась занепокоєна власниця одного з приміщень будинку, пані Лілія, - за словами жінки, всій будівлі загрожує обвал.

Як розповідає пані Лілія, після кількох її звернень Львівська міська рада зобов'язала підрядну організацію "Онур" за власні кошти відремонтувати ту частину будинку, що зазнала руйнації внаслідок ремонту дороги - всього 5 метрів фундаменту. Інші частини будівлі, натомість, досі перебувають в незадовільному стані. Причина цього - аварійність каналізаційного випуску. 

"Після того, як підрядники укріпили фундамент, в ЛМР заявили, що зробили все необхідне і запевнили, що будинок стоятиме і надалі. Але після кількох рясних злив на одному з балконів відвалилась бетонна глиба. Крім того, почала відходити дерев'яна сходова клітка в під'їзді, внизу будинку утворились сильні тріщини, а з фасаду повипадали дашки", - розповідає власниця салону краси, розташованого в аварійному будинку.

У зв'язку з цим мешканці запросили незалежного архітектора оглянути будівлю. У висновку експерт зазначив, що необхідно продовжити роботи з укріплення фундаменту будинку, оскільки він може просто обвалитись. За словами незалежного експерта, будинок буквально розривається навпіл, його "розтягує". 

"Дехто з мешканців зробив у своїх квартирах ремонт, але стіни почали раптово тріскати. Після тих робіт, які виконав "Онур", аварійний стан будинку продовжує погіршуватись. Ми дуже непокоїмось, що буде після того, як цим відрізком вулиці Личаківської (від Мечникова до Пасічної, - ред.) відновлять рух трамваїв", - скаржиться жінка.   

1 dsc 9215 9d998